Norwegian går med i ny europeisk branschorganisation

Norwegian ansluter sig till den nyligen bildade europeiska branschorganisationen Airlines for Europe (A4E). Syftet med organisationen är att främja initiativ som ökar flygbolagens konkurrenskraft.
 
– Vi har alltid tyckt att konkurrens är bra eftersom det innebär billigare biljetter och fler valmöjligheter för passagerarna. Att vi nu går med i Airlines for Europe är viktigt eftersom alliansen förenar branschens gemensamma utmaningar över landsgränser och flygbolag, säger Norwegians VD Bjørn Kjos i en pressmeddelande.
 
I januari bildade Air France-KLM, easyJet, IAG, Lufthansa Group och Ryanair tillsammans Airlines for Europe. Syftet med alliansen är att främja initiativ som ökar flygbolagens konkurrenskraft.
 
– Airlines for Europe representerar alla europeiska flygbolags intressen. Vi kommer att få fler medlemmar de kommande månaderna och tillsammans kommer vi att kämpa för att främja initiativ som ökar flygbolagens konkurrenskraft som i sin tur resulterar i lägre priser och ökad valfrihet för passagerarna. Jag är otroligt glad över att kunna välkomna Norwegian till A4E, säger Thomas Reynaert, VD för A4E.

 

Om Airlines for Europe


 Airlines for Europe (A4E) är baserat i Bryssel och är Europas nya och största allians för flygbolag. Alliansen bildades i januari 2016 av Air France-KLM, easyJet, IAG, Lufthansa Group och Ryanair. Förutom Norwegian har Finnair nyligen valt att gå med i den nya alliansen.